Gólyaavató 2016

2016. szeptember 14., 16:03

A tegnap lezajlott gólyaavatón a 9/A osztályban a fiúknak térdnadrág, fehér zokni szandállal, a lányoknak munkásruha, szőrzet (ami persze rajzolt is lehetett) volt a kötelező viselet. A 9/B-ben a fiúknak hastáncosoknak, a lányoknak arab sejkeknek, a 9/C osztálynak csecsemőnek, a 9/D-seknek pedig 101 kiskutyának kellett beöltözniük.
Minden osztály előzetesen elkészítette az osztályzászlóját, és az osztályindulójukat, melyet a zsűrinek is be kellett mutatniuk . Az indulóban kötelezően szerepelnie kellett 10 szónak, amit a végzősök adtak meg, mint pl.: káposztafőzelék, térdkalács, biztosítási ügynök, stb. Azt is előzetes feladatként kapták az osztályok, hogy nyomozzanak ki minél több dolgot az osztályfőnök-helyettesükről.
A végzős diákok idén is jó feladatokat találtak ki, amin a nézők és a játékosok is remekül szórakoztak. A feladatok között volt pár klasszikusan visszatérő, pl.: bekötött szemmel egymás etetése csokival, vagy a „ki tud minél több pillecukrot a szájába tömni, és közben a csacsicsabi szót kimondani” feladat, de az egyre kisebb újságpapíron táncolás is ide sorolható. Volt még mécses eloltása vízi pisztollyal, szappanbuborék átfújása hullahopp karikán, frizurakészítő verseny, stb. A Diákszem iskolaújság azt a feladatot adta a kilencedikeseknek, hogy nyuszi-pufiból „építsenek” valamit, ami minél kreatívabb, minél nagyobb, minél ötletesebb legyen.
A mai iskolagyűlésen a gólyák letették esküjüket, így most már tényleg teljes jogú „Széchenyistává” váltak, illetve az eredmény hirdetés is megtörtént:
I helyezett: 9/A osztály
II. helyezett: 9/C
III. helyezett: 9/B és 9/D
Gratulálunk a kilencedikesek diákoknak!

További képek a galériában...