2018. december 5. szerda 15.00-19.00 Családok Átmeneti Otthonainak díszítése
Helyszín: Pécs, Máriakéménd, Bóly, Szigetvár, Komló
Feladatok: A Baranya Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház az Új Nemzedék Központ Pécsi Közösségi Terével közösen december 5.-én 15:00-19:00 között karácsonyi díszbe öltözteti a Családok Átmeneti Otthonait a megyében (Pécs, Máriakéménd, Bóly, Szigetvár, Komló). A programhoz a díszítésben várjuk a diákok segítségét. A gyerekeket szeretnénk gépjárművel hozni-vinni a helyszín és a közösségi tér között, de létszámtól függ, hogy meg tudjuk-e oldani. Körülbelül 20 diák jelentkezését várjuk. Találkozó 15:00-kor a Civil Közösségek Házában (Szent István tér 17). A diákok hozzanak magukkal IKSZ igazoláshoz kiskönyvet.
Tel.: 20/7774235

 

2018. szeptembertől kéthetente hétfő, 15.00-18.00 Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász
Helyszín: Pécs, Művészetek és Irodalom Háza
Feladatok: A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az EFOP-1.3.7 pályázat kapcsán trénerekkel közreműködve, drámapedagógiai módszereken alapuló Közösségfejlesztő tréningre hívja a 14 és 18 év közötti fiatalokat.
Szórólap megtekintése.

 

2018. március 1-jétől november 30-ig Romák Összefogásáért Egyesület
Helyszín: 7628 Pécs, Török István u. 12. (Jószerencsét Közösségi Ház)
Feladatok: A Khetanipe a Romák Összefogásáért Egyesület „Éld meg! - Közösségi élet Közösségi Oldalak nélkül” elnevezésű programot valósít meg 2018. március 1-jétől november 30-ig,. Fontosnak tartjuk, hogy a szervezet által működtetett Tanodába és Tanulószobába járó hátrányos helyzetű gyerekek is fontos tapasztalatokkal és emberi kapcsolatokkal gazdagodjanak a középiskolásokkal való találkozás és közös munka során. A tanulók nem csak a kötelező előírásoknak megfelelő önkéntes munka egy részét teljesítik, hanem olyan hasznos és élményközpontú programokban vesznek részt, ami motiválhatja őket további önkéntes tevékenységekre is. Célunk, hogy a társaikkal való együttműködés erősödjön, valamint, hogy a diákok a közösen eltöltött időt kellemes hangulatban, könnyed légkörben töltsék el, és a foglalkozások örömöt szerezzenek számukra.
A Közösségi Szolgálatot végző diákok mint ,,kismentorok" kapnak minden klubfoglalkozás alatt maguk mellé egy segítő általános iskoláskorú gyermeket, akivel közösen kell elvégezniük az előttük álló feladatot.
Jelentkezés: khetanipe@gmail.com Dr. Lakatos Szilvia

 

Minden szombaton 900-1200 Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Helyszín: 7630 Pécs, Engel János u. 1.
Feladatok: Tűzoltó-technika kipróbálása. Adatbázisokban adatrögzítési, adatpontosítási feladatok. Részvétel a tűzoltó laktanya karbantartásában. Tűzoltással, műszaki mentéssel kapcsolatos ismeretterjesztő anyagok megismerése. Előzetes bejelentkezés, egyeztetés szükséges.

 

  

Minden csütörtök és vasárnap 1600-1800

Sant' Egidio Közösség
Helyszín: Xavér u.-i Szociális otthon
Feladatok: Beszélgetések, foglalkozások a közösség tagjaival (feltétel: előzetes bevezető tájékoztató, mely beleszámít a közösségi szolgálatbaégi szolgálatba)

   

 

 

 

Minden csütörtök 1615

Sant' Egidio Közösség
Helyszín: Xavér u.-i Szociális otthon
Feladatok: Rászorultak segítése (feltétel: előzetes bevezető tájékoztató, mely beleszámít a közösségi szolgálatba)

   

 

 

 

Minden nap

Széchenyi István Gimnázium
Helyszín: Iskolánk könyvtára
Feladatok: Könyvek pakolása, adminisztráció.

 

  

 

Minden hétvégén (SZ-V) 1000-1600

Mecsek Háza Orfű
Helyszín: Mecsek Háza Orfű
Feladatok: Barlangász-ház körüli munkák, favágás, gereblyézés