Április 27. (péntek) 1400-1500 Mecsek Egyesület
Helyszín: Pécsi Központi Temető Pécs, Siklósi út 43.
Feladatok: A Mecsek Egyesület nagy elődei nyughelyeinek felkeresése a pécsi központi temetőben, a sírhelyeknél rövid ismertető elmondása, a program időtartama kb. 1 óra, de előzetes felkészülés szükséges, az ismertető szövegek megtanulására is 1 óra. 4-5 diáknak jelentkezni lehet egy „Mecsek Egyesület - Közösségi munka” tárgyú levéllel a jelenszky.ildiko@gmail.com címen.

 

2018. március 1-jétől november 30-ig Romák Összefogásáért Egyesület
Helyszín: 7628 Pécs, Török István u. 12. (Jószerencsét Közösségi Ház)
Feladatok: A Khetanipe a Romák Összefogásáért Egyesület „Éld meg! - Közösségi élet Közösségi Oldalak nélkül” elnevezésű programot valósít meg 2018. március 1-jétől november 30-ig,. Fontosnak tartjuk, hogy a szervezet által működtetett Tanodába és Tanulószobába járó hátrányos helyzetű gyerekek is fontos tapasztalatokkal és emberi kapcsolatokkal gazdagodjanak a középiskolásokkal való találkozás és közös munka során. A tanulók nem csak a kötelező előírásoknak megfelelő önkéntes munka egy részét teljesítik, hanem olyan hasznos és élményközpontú programokban vesznek részt, ami motiválhatja őket további önkéntes tevékenységekre is. Célunk, hogy a társaikkal való együttműködés erősödjön, valamint, hogy a diákok a közösen eltöltött időt kellemes hangulatban, könnyed légkörben töltsék el, és a foglalkozások örömöt szerezzenek számukra.
A Közösségi Szolgálatot végző diákok mint ,,kismentorok" kapnak minden klubfoglalkozás alatt maguk mellé egy segítő általános iskoláskorú gyermeket, akivel közösen kell elvégezniük az előttük álló feladatot.
Jelentkezés: khetanipe@gmail.com Dr. Lakatos Szilvia

 

Minden szombaton 900-1200 Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Helyszín: 7630 Pécs, Engel János u. 1.
Feladatok: Tűzoltó-technika kipróbálása. Adatbázisokban adatrögzítési, adatpontosítási feladatok. Részvétel a tűzoltó laktanya karbantartásában. Tűzoltással, műszaki mentéssel kapcsolatos ismeretterjesztő anyagok megismerése. Előzetes bejelentkezés, egyeztetés szükséges.

 

  

Minden csütörtök és vasárnap 1600-1800

Sant' Egidio Közösség
Helyszín: Xavér u.-i Szociális otthon
Feladatok: Beszélgetések, foglalkozások a közösség tagjaival (feltétel: előzetes bevezető tájékoztató, mely beleszámít a közösségi szolgálatbaégi szolgálatba)

   

 

 

 

Minden csütörtök 1615

Sant' Egidio Közösség
Helyszín: Xavér u.-i Szociális otthon
Feladatok: Rászorultak segítése (feltétel: előzetes bevezető tájékoztató, mely beleszámít a közösségi szolgálatba)

   

 

 

 

Minden nap

Széchenyi István Gimnázium
Helyszín: Iskolánk könyvtára
Feladatok: Könyvek pakolása, adminisztráció.

 

  

 

Minden hétvégén (SZ-V) 1000-1600

Mecsek Háza Orfű
Helyszín: Mecsek Háza Orfű
Feladatok: Barlangász-ház körüli munkák, favágás, gereblyézés