Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési verseny megyei fordulóján ezüst minősítést szereztek diákjaink

2019. december 14-én, szombaton rendezték meg a „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési verseny megyei fordulóját. Összesen 21 szólóénekes, 6 kisegyüttes és 7 énekegyüttes mérhette össze hangi adottságát a megyei fordulóban, ahol iskolánk három diákja EZÜST minősítést szerzett. Iskolánkat kisegyüttes kategória III. korcsoportjában Pálfi Petra 11.B, Simon Fanni 11.A és Sólyom Bogkárka 10.C osztályos tanulók képviselték, felkészítő tanáruk Wéber-Simon Krisztina tanárnő volt.

Az esemény a hagyományos iskolai koszorúzással kezdődött, hiszen a versenyt megrendező Kodály Zoltán Gimnázium névadójának születésnapja december 16. Az iskolavezetés és az osztályok képviselői egy-egy szál virágot helyeztek el Kodály Zoltán bronzból készült arcképe előtt a gimnázium aulájában. A koszorúzás alatt a gimnázium Bartók Béla Leánykara Kertész Attila tanár úr vezényletével két kórusművet énekelt Kodály Zoltántól.

A verseny első fordulójában a szólóénekeseké volt a színpad. Két helyszínen párhuzamosan zajlott a megmérettetés, ahol mindhárom korcsoport megmutathatta tehetségét.

A szólóénekesek első fordulója után a csoportok versenye következett. Iskolánk a kis együttes kategóriában vett részt, ahol hatodik fellépőként álltak a zsűri elé, a lányok tolna megyei, három népdalból álló csokrot énekeltek. Ezek után a háromnál több énekesből álló csoportokat hallhattuk, majd a szólóénekesek második fordulóját. Egy tartalmas, bár kicsit hosszú nap után mehettünk haza, annak reményében, hogy jövőre fényesebb eredménnyel zárjuk a megmérettetést.

GALÉRIA