Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Állatvédelmi Témahét (2024.09.30-10.04.)

Állatvédelmi Témahét

 

Iskolánkban szeptember 30. és október 04. között tartottuk az állatvédelemről szóló fő programokat, de a következő hetekben is folytatódnak a kiegészítő akciók.

Ebben az évben fő eseményként az iskola egy kiállítást készített, melyben minden osztály részt vett. Osztályfőnöki órákon a diákok egyrészt a helyi állatvédelemről, másrészt az állatmenhelyek nemzetközi gyakorlatáról hallgattak előadást, illetve megismerkedhettek a törökök világszerte ismert állatszeretetével az Isztambul macskái című film megtekintésén keresztül.

A különböző vetélkedők sem maradhattak el: most napi villámkvíz megfejtésével nyerhettek csokoládét a gyorsak és ügyesek, Állati humor témájú fotókkal indulhattak pályázaton a vállalkozó szellemű tanulók, és a modernség szellemében díjaztuk a legszebb és legmeghatóbb történettel rendelkező állatábrázoló tetoválásokat is.

Külső programként diákjaink meglátogattak két állatmenedéket: a KÁTKE cicaházában cicákat szeretgethettek, a Misina menhelyén pedig kutyákat sétáltathattak. Mindkét helyen hatalmas állatszeretet és hála fogadta őket. És még nem zárult le a program! Folyamatban van az adománygyűjtés, mely tavaly is nagyon sikeres volt. Most is bízunk benne, hogy legalább 2-3 állatmenhelynek tudunk majd örömet szerezni az ajándékokkal. Illetve folyamatban van az idei új kezdeményezésünk is – a virtuális örökbe fogadás. Egy osztály, a 13. C már választott is egy cicát a Cicaházból, Mirust, akinek az anyagi támogatáson kívül, reméljük, időnként majd egy kis simogatást is „juttatnak.”

 

GALÉRIA