Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Európa Diáksport Napja 2024

Testnevelés Projekt hét- Európai Diáksport Napja 2024

 

Szeptember utolsó hete igazán mozgalmasan telt diákjaink számára. Az önként jelentkező tanulók az Atlétika Ügyességi Csapatbajnokságon vettek részt, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtva több érmet is sikerült megszerezniük.

Az általános iskolás diákok számára két napon is bemutató órát tartottunk, hogy megismertessük velük iskolánk szellemiségét és oktatási módszereit.

A hét kiemelkedő eseménye az Európai Diáksport Napja alkalmából megrendezett DO 60 sportfesztivál volt, amely során diákjaink 6 különböző állomáson próbálhatták ki tudásukat és sportképességeiket. Az állomásokon matematikai, idegennyelvi és földrajzi feladatokat kombináltunk mozgásos kihívásokkal, amelyeket a közismereti tantárgyak és a 2024-es Párizsi Olimpia inspiráltak.

A sportfesztivál másik nagy eseménye a Röplabda Olimpia volt, ahol iskolánk 16 osztálya mérte össze erejét. Ez a verseny nagyszerű lehetőséget adott a versenyszellem fejlesztésére és az osztályok közötti összetartás erősítésére.

Eredmények:

9-10. évfolyam:

I helyezett: 10.D

II. helyezett: 10.C

III. helyezett: 10.B

 

11-12. évfolyam:

I helyezett: 11.C

II. helyezett: 12.C

III. helyezett: 12.D

 

Ezen kívül olimpiai plakátokat készítettek tanulóink, így a diákok kreatív oldalukat is megmutathatták. A beérkezett alkotásokat az iskola sportcsarnokában állítottuk ki.

GALÉRIA