Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Jutalomkirándulás május 14-én

A Széchenyi Diákságért Alapítvány kuratóriumának szervezésében 29 diákunkkal vettünk részt a május 14-i jutalomkiránduláson.

A reggel fél hetes induláskor még álmosan szállt fel a csapat a különjáratú buszra. Úti célunk a Jeli arborétum és a Sárvári Nádasdy-vár volt.

A Balaton déli csücskében az ébredező csapat a Tapolcai-medence tanúhegyeiben és a Balaton víztükrében is gyönyörködhetett. Ragyogó napsütésben fél 11 után érkeztünk meg a Jeli arborétumba, amely nemcsak Magyarország, de Európa egyik legszebb botanikus kertje, különösen tavasszal (április-május), amikor virágoznak a rododendronok.

Ámulatba ejtő volt, hogy milyen rengetegen szerettek volna bejutni ezen a szombat délelőtt ebbe a csodálatos kertbe. Mi két órát töltöttünk bent, gyönyörködtünk a szebbnél szebb, impozáns szépségű virágokban, felkerestük a közel 10 méteres magasságban 130 m hosszan tekergő lombkorona-sétányt az Óriások Erdejében, fotók készültek a bambusszal övezett romantikus kis tó partján a japán tájövezetben, többek felkapaszkodtak a kilátótoronyba.

Az arborétum után következő célunk a Nádasdy-vár „meghódítása” volt Sárváron. Közel egy órát töltöttünk a teljes épségben fennmaradt középkori várkastélyunkban, közel a Rába partjához. Itt is sok-sok fotó készült.

A csapat ezután egy sárvári vendéglőben csillapíthatta éhségét egy finom ebéddel.

Fél öt tájékán indultunk haza. A buszból megcsodáltuk Sümeg várát, újból a Balatont és öt megyénken átutazva este fél 9-kor sok élménnyel gazdagodva, vidáman érkeztünk meg Pécsre.

A kirándulást az iskola alapítványa és az iskola támogatta.

Dobosné Hortobágyi Erika

szervező tanár

GALÉRIA