Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pályázaton nyert összegből kirándulhatott a 10.C osztály

A 2018/2019-es tanévben Andricz Martin és Molnár Dávid a „Fogadj örökbe egy vizes élőhelyet!” országos pályázaton második helyezést ért el. Ezzel 80.000 Ft alapítványi támogatást nyertek iskolánknak, amit természetvédelmi és szabadidős élményprogramokra használhattunk fel.

A támogatási összegből 2019. szeptember 17-én egy egész napos kirándulást szerveztünk a 10.C osztálynak. A program délelőtt kezdődött, amikor is ellátogattunk a pécsi TV-toronyba. Második állomásunkat, a Pintér kertet gyalogosan, az erdőn át túrázva közelítettük meg.

Ezután a Tettyei Mésztufa barlangot idegenvezető segítségével jártuk be, megismertük a keletkezésének módját és idejét. Az idegenvezetés során több érdekes animációt, grafikát és videót tekintettünk meg, melyek részben természettudományos, részben társadalomtudományos szemszögből közelítették meg a barlang és a Tettye történetét és a hozzá kapcsolódó érdekességeket.

Utolsó állomásunk a Zsolnay Negyedben található planetárium volt. Elsőként felfedeztük a Zsolnay Kulturális Negyedet, majd elfoglaltuk a helyünket a planetárium termében. Itt Dr. Nagyváradi László egyetemi tanár és csillagász kalauzolt el minket a csillagok birodalmába.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy nagyon hasznos napot töltöttünk el Pécs sokszínű látványosságainak a megismerésével. Több tudományterületbe is bepillantást nyertek a tanulóink, akik a hosszú túrázástól fáradtan, de élményekkel tele tértek haza.

GALÉRIA