Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pénz7 a Széchenyiben

A 2019. évi Pénz7 tematikus hét programjaihoz iskolánk idén immár harmadik alkalommal  kapcsolódott. Ebben a tanévben 4 önkéntes segítségét is kaptuk ahhoz, hogy diákjaink szélesebb ismereteket szerezzenek a pénzügyi és a vállalkozói szféra mindennapjairól.

Hétfőn Véh Balázs - aki 2015-ben Prima Primissima gálán elnyerte az „Év vállalkozója” kitűntető címet - és Schulteisz Győző, iskolánk egykori diákjai, jelenleg ügyfélkapcsolatos termékfejlesztési igazgató tartott összesen hat tematikus órát 10-12. évfolyamos diákoknak. A vállalkozói témában az osztályok üzleti terveket készítettek, melyet Véh Balázs értékelt és hasznos tanácsokkal is ellátta a diákokat. A pénzügyi témában a tanulók interaktív óra keretében a családi befektetések témakörében dolgozhattak együtt az önkéntes előadóval.

Kedden Erős Gábor vállalkozó, az RG Stúdió online marketing stratégiájával foglalkozó szakember tartott 3 tanórát 3 osztályban, akik a vállalkozások indításáról, működtetéséről hallhattak élményközeli előadást és elmondhatták saját üzleti terveiket is.

Szerdán a Pénz7 keretén belül 31 diák vett részt a Fáy András Alapítvány pénzügyi foglalkozásán Budapesten, melynek témája a Trend-Divat-Üzlet címet viselte. Ezen a tréningen a diákoknak saját márkát kellett kitalálniuk. A tanulók sok élménnyel gazdagodva térhettek haza Budapestről.

Csütörtökön Tógyer Dezső, aki Magyarországon elsőként tett bróker vizsgát és jelenleg a befektetési bankárként dolgozik, tartott előadást a pénzügyi témakörben a pénz szerepéről a gazdaságban. Az érdekes előadáson a tanulók rálátást kaphattak a pénz és a globális gazdaság összefüggéseiről, illetve arról, hogy a gazdaság milyen szoros összefüggésben áll a politikai mozgásokkal.

A Pénz7 projekthét programjai iskolánk széles spektrumát érintették. A tanulók olyan ismeretekkel kerülhettek kapcsolatba, amelyeket a tanórák keretén belül nem tudnak elsajátítani, de mindennapi felnőtt életükben szerepet fog játszani.

 

Dobosné Hortobágyi Erika és Kovács Krisztina

szervező tanárok

GALÉRIA