Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pénz7 a Széchenyiben

2023. március 6-10. között a kilencedik PÉNZ7 valósult meg iskolánkban, pénzügyi témakörben „Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”, vállalkozói témakörben „Gondolkozz és vállalkozz!” fókusszal.

 

A 2023-as pénzügyi téma kiemelten fontos alapozó ismeretanyag a mindennapi pénzügyek és online jelenlét terén. A Kulturális és Innovációs Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő, vállalkozói ismeretek témát is kínált.


A témahetet tovább színesítette, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhattak.


Ebben az évben az elmúlt évekhez hasonlóan nálunk is önkéntes szakemberek segítették a témák feldolgozását. A pénzügyi témában Kulcsár Veronika, a Somogy Megyei NAV-tól a 11. évfolyamon, a vállalkozói témában pedig Lepesi Zoltán vállalkozó, tanár tartott órákat a 10. évfolyamon.


Reményeink szerint az önkéntesek órái is hozzájárulnak diákjaink pénzügyi és vállalkozói kompetenciáinak fejlődéséhez.

 

Kovács Krisztina és Dobosné Hortobágyi Erika szervező tanárok

 

GALÉRIA