Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Széchenyi nap 2023

Széchenyi nap

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon tartotta iskolánk a hagyományos Széchenyi napot. A nap kezdetén névadónk emléke előtt tisztelegtünk. A rövid műsor után az iskola osztályainak képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait Széchenyi szobra előtt az első emeleti folyosón. Ezek után következtek a programok, melyek széles skálán mozogva az iskola valamennyi diákja számára nyújtottak tartalmas elfoglaltságot. Az idei évben is összemérhették az osztályok csapatai ismereteiket Széchenyi munkásságával kapcsolatban több helyszínen és több nyelven is. A sportvetélkedők és a természettudományos vetélkedő mellett előadásokat hallgathattak változatos témákban. Például: Farkas Roland a törökországi mentőalakulat vezetőjének előadását, GPS, drónok, műholdképek, térinformatika - földrajzi vizsgálatok a Naprendszer bolygóin – előadó Dr Gyenizse Péter, Miként álljunk meg a mandulafánál? - Jankovits László PTE BTK egyetemi docensének előadását, UNICEF előadóinak közreműködésével - A nemzetközi gyermekvédelmi egyezményről - Dr. Nagy-Balas Borbála, Berényi Gergő tartott előadást, Barangolás Észak-Amerikában geográfus szemmel címmel Dr Nagyváradi László előadását hallgathatták. A micro:Bit robot programozását mutatta be Morvai Levente a Charter informatika tanára az érdeklődő diákoknak. A foglalkozások 4 X 45 percben zajlottak, ahol közel 80 tanuló ismerkedhetett meg az érdekes témával.
A szakmai programok mellett játékos foglalkozások is voltak, mint például szabadulószoba, ahol a diákok kipróbálhatták leleményességüket, társasjátékozhattak. Voltak olyan programok, melyek külső helyszínen kerültek megrendezésre. A diákok Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanulótér könyvtári foglalkozásán vehettek részt, betekintést nyerhettek a Pécsi Nemzeti Színház kulisszái mögé, látogatást tehettek a PTE botanikus kertjében, illetve kirándulhattak a Mecsek több természeti látnivalójához. 

A program befejezéseként összegyűltünk az iskola udvarán, ahol Gulyás János és Stanzel Balázs iskolánk lelkészei tartották a húsvéti ünnepélyt.

GALÉRIA