Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Társasjáték tesztelés

2023.11.29-én szerda délután iskolánk adott helyet a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának, Történettudományi Intézete által alkotott és hamarosan forgalomba kerülő társasjátékának tesztelésére.

A Korfű névre keresztelt társasjáték, egy újgenerációs, kooperatív társasjáték, mely során a játékosok együtt fedezhetik fel Pécs és egyéb Pécs környéki települések helytörténetét. A játék azontúl, hogy valós helytörténeti adatokkal dolgozik, a közgazdaságtan döntések és választások dilemmáját veti fel. Egyéni vagy közösségi célok? Lassú, de biztos vagy gyors, de kockázatos döntések hozunk a győzelem érdekében?

A társasjáték délutánt Rab Virág tanárnő, a Történettudományi Intézet kutatója vezényelte le. A tesztelésben iskolánk több tanára és a 12.C osztály diákjai vettek részt. Ezzel is hozzájárulva a játék további finomításához. A tanárnő munkáját egyetemi hallgatói segítették, akik különböző megfigyelési szempontok mentén értékelték az egyes csapatok működési mechanikáját.

Összességében tehát mindannyiunk nevében beszélek, hogy büszkék lehetünk magunkra, hogy részt vállaltunk egy új társasjáték megszületésében.

GALÉRIA