Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A tehetségek köztünk járnak

Egy iskola mindig nagyon büszke arra, ha tehetséges tanulói vannak. Ez megnyilvánulhat nagyon sok területen: tanulásban, sportban, művészetben. Intézményünk humán munkaközössége már nagyon régen megálmodta azt, hogy a művészetben tehetséges diákoknak lehetőséget adjunk arra, hogy megmutathassák magukat iskolánk falain belül.
Vezetőségünk segítségével végül megvalósult ez az álmunk.
Kialakítottunk az első emeleten egy sarkot, ahol szeretnénk folyamatosan minél több tehetséges tanulót és munkájukat megismertetni Veletek.


Első alkalommal, a "Tehetségek köztünk járnak" projekt megnyitásán Lelkes Dominik, 12.E osztályos tanulóról és fotóiról rendeztünk kiállítást.

Lelkes Dominik, a fotós - bemutató

Lelkes Dominik 2016-ban a Villányi Általános Iskola 7. osztályos diákjaként megkapta az első okostelefonját, amivel a Villányi hegyen sétálva elkezdett fotózni. Ahogy az idő telt és múlt egyre több fotót készített. Észrevette, hogy a fotó esetleg homályos, ferde, vagy a fotón van nem odaillő kábel, faág, villanyoszlop. Elkezdte ezek által javítani, szerkeszteni a képeit. Ezek mellett oktatóvideókkal is képezte magát. 2018-ban, amikor elkezdett ide, a Széchenyibe járni megkapta az első fényképezőgépét. Az idő múlása igazolta önmagát ugyanis, az egyre fejlettebb technika nagyban hozzájárult a képességei fejlesztésében (további fotózással kapcsolatos cikkek és még több videó). 2021-ben 18. születésnapjára megkapta a 2. fényképezőgépét, ami már egy komolyabb gép volt, és az utóbbit használja a mai napig. A célja pedig, hogy egyre feljebb jusson a fotózás világában.

 

 Elért eredményei:
 A Duna-Dráva Nemzeti Park - Föld Napja fotópályázat  - Közönségdíj
 Villányi borvidék – „Nekem Villány” fotópályázat  -  Közönségdíj
 Fotókiállítás – Villány Polgár Pince és Panzió
 Fotókiállítás – Villányi Művelődési Ház és Könyvtár
 MeteoMecsek- Év fotósa - Külön díj
 Több fotója megjelent a MTV időjárás-jelentésében
 A 2022. márciusában megrendezett III. Színek Baptista Középiskolák Országos Ki Mit Tud? versenyén I. és II. hely

GALÉRIA