Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Riport Hiezl Bálintról iskolánk 9.D osztályos tanulójáról

Iskolánk 9.D osztályos tanulója Hiezl Bálint korosztályos válogatott kosárlabdázó. Bálint a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, és óriási sikert ért el csapatával a közelmúltban. Megnyerték a Nemzeti Kadett (U16) Bajnokságot. A döntőben megverték a nagy esélyes budapesti Vasas Akadémia együttesét, ezzel megszerezték a pécsi Kosárlabda Akadémia első bajnoki címét. Bálint a csapat meghatározó játékosa, teljesítményével nagyban hozzájárult a sikerhez.

 

Testnevelő tanára, Füzesi Gábor kérdezte a bajnokot eddigi pályafutásáról:

 

Mióta kosárlabdázol? Hol kezdted, és hogyan választottad ezt a sportágat?

6 éve, Baján kezdtem a kosárlabdát, és előtte úsztam. Egy kosárlabdaedző hívott el egy edzésre, és akkor nagyon megtetszett, utána egyből sportot váltottam.

 

Hogy kerültél Bajáról a Rátgéber Akadémiához? Mi alapján döntöttél az Akadémia mellett?

A bátyám miatt kerültem a Pécsre, mert ő eligazolt ide. A szüleim kérdezték, hogy szeretném-e én is komolyabban űzni ezt a sportot, és én igen mondtam. A Rátgéber Akadémia a legszínvonalasabb a környéken, és ezért választottam ezt.

 

Mi indokolja az iskolaválasztásodat? Hiszen csapattársaid többnyire a Babitsba, vagy a Cserepkába járnak.

Nem akartam sportosztályba járni, mert szeretném, ha lenne a kosárlabda mellet valami, amire majd felnőtt koromban támaszkodhatok.

Jó választásnak tartom, hogy így döntöttem, mert ebben az iskolában is tolerálják, hogy sportoló vagyok.

 

Hatalmas sikert értetek el csapatoddal a bajnoki cím megnyerésével. Számítottatok-e erre az eredményre? Mit jelent számodra ez a siker?

Az alapszakaszban még nem számítottunk semmi jóra. Később már összeállt a csapatunk, és elkezdtünk egész jó meccseket játszani. Nagyon nehéz volt feljutni a legjobb 8 csapat közé, de sikerült. Szerintem mindenkit nagyon meglepett ez az eredmény, de ugyan annyira örül is neki mindenki a környezetemben.

 

GALÉRIA