Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Rendhagyó irodalomóra

„A szellemből anyag, majd újra szellem: ímé a könyv e köznapi csoda. Elérhető lesz az elérhetetlen, ha fölveszed, s le nem teszed soha.” (Csorba Győző)

 

Immár hagyományos módon Rendhagyó irodalomórán voltunk a Csorba Győző Könyvtárban, 2019. október 2-án, szerdán. Az idei rendezvényre iskolánk 18 tanulója jelentkezett. Ennek a rendezvénynek a célja, hogy érthetőbb, fiatalosabb nyelven ismertessék meg a kötelező olvasmányokat a középiskolásokkal, ráneveljék őket arra, hogy olvassanak, és forgassák a könyveket. Ez a korosztály már nem igazán jár könyvtárba, hiszen a technikai fejlődésnek köszönhetően már minden megtalálható a neten. Ennek a jó oldala, hogy rengeteg információval gyarapodhatunk, a hátránya viszont az, hogy a hagyományos könyvolvasás szinte teljesen eltűnik, már nem fontos, hogy papír alapon olvassunk szépirodalmat.

Az este folyamán három íróval beszélgetett szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője, mint a rendezvény moderátora.

16.00-tól Szabó Borbála írónő Katona Józsefről,

17.00-tól Nényei Pál író, középiskolai tanár Babits Mihályról,

18.00-tól Háy János író Petőfi Sándorról és Arany Jánosról beszélt

A szünetekben Szilas Miklós zenélt, aki saját szerzeményeit adta elő, elsősorban megzenésített verseket hallhatott a közönség.

Igazán tartalmas és jó beszélgetéseket hallhattunk, anekdotákkal megspékelve ismerhettük meg a költők és írók tevékenységeit.

Wéber-Simon Krisztina

GALÉRIA