Üdvözöljük iskolánk weboldalán

4 FOR EUROPE

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat „4 FOR EUROPE" címmel idén is megszervezte európai uniós témájú versenyét középiskolás diákok számára. Iskolánk RendÉSZet nevű 11. C osztályos csapata továbbjutott a regionális döntőbe (II. forduló), melyet a kaposvári Noszlopy Gáspár Szakgimnázumban rendeztek november 15-én. Döntően Bonyhád, Kaposvár, Pécs, Siklós, Siófok, Tolna négy fős csapatai mérhették össze tudásukat.

Változatos gondolkodtató kérdések várták a diákságot, melyek révén mélyebb ismereteket szerezhettek az Európai Unióról, annak működéséről, színes világáról. Volt topgráfia, rejtvény, teszt, ám a szervezők a legnagyobb hangsúlyt a kreatív, csapatépítő feladatokra, valamint a mosolyra helyezék. A legnépszerűbbnek a tíz perces versírás bizonyult, melyet előre megadott szakszavak (például jogharmonizáció, globalizáció, integráció) felhasználásával kellett megoldani. A verseny gerinceként csapatunknak Lettországgal kapcsolatban kellett egy gyakorlatban is megvalósítható iskolai kulturális napot szerveznie. A zsűri folyamatosan hasznos tanácsokkal biztatta a nebulókat.

A győztes a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Franciás(z)ok csapata lett, így a kecskeméti országos döntőn folytathatják jó szereplésüket. Lelkes csapatunk a tisztes 7. helyen végzett a rutinosabb ellenfelekkel szemben. A tagok: Insperger Ramóna, Nagy Evelin, Papp Dániel, Plávits Zoltán. Felkészítő tanáruk: Takács Ferenc tanár úr. A legfontosabb azonban, hogy mindenki sokat tanult, nevetett és ismerkedett ezen az izgalmas napon. Gratulálunk az eredményhez!

GALÉRIA