Üdvözöljük iskolánk weboldalán

PénzSztár verseny 2017.

A 2013-ban elindított PénzSztár egy nagyszabású, évente megrendezendő, játékos pénzügyi műveltségi verseny. Elsődleges célja, hogy felkeltse a középiskolás korosztály érdeklődését a gazdaság és a pénzügyek iránt, illetve mérje és tovább bővítse ilyen jellegű ismereteiket.

Csakúgy, mint a tavalyi tanévben, idén is egy 4 fős csapattal indultunk iskolánkból a megmérettetésen.

A Jankovics Zsófi, Áldorfai Zoé, Loch Alexandra és Váradi Nikoletta 11. D osztályos tanulókból álló csoport szépen helyt állt az idei versenyen is. Az első két iskolai online forduló után bejutottak a megyei döntőbe , ahol az izgalmas és egyre nehezedő fordulók után 4. helyezést értek el.

A lányok sokféle feladattal találkoztak a három forduló során, amelyek megoldásai igazi csapatszellemet, együttműködést kívántak  meg tőlük.

Néhány példa arról, hogy milyen témákban kellett otthonosan mozogni a feladatmegoldások során:  melyek a startupok leglényegesebb jellemzői, mi az az OBA, mikor avatkozik közbe a Gazdasági Versenyhivatal, a lízingnek, felelősségbiztosításnak milyen típusai vannak. Jó volt azzal is tisztában lenni, hogy az OTP-nek hol vannak leánybankjai, vagy hol törvényes fizetőeszköz az euró…stb.

Méltán lehet büszke a csapat az eredményére .

Mi is büszkék vagyunk Rátok!

Gratulálunk a szép sikerhez!

 Dobosné Hortobágyi Erika

 

GALÉRIA