Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tájékoztatás a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos feladatokról_2

Tisztelt Szülő, kedves Diákunk!

Iskolánk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott a járványügyi készenlét idején alkalmazandó intézkedési tervnek megfelelően szervezi meg az iskolában folyó tanító-nevelő munkát. Mindent megteszünk azért, hogy tanulóink biztonságban, normál munkarendben kezdhessék a 2020/2021-es tanévet. Kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítására. Ezt csak közös felelősséggel, Tanulóinkkal és a Szülőkkel együtt, közösen tudjuk megvalósítani.

Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanulók látogathatják. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Amennyiben a szülők gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.

A fertőzésveszély csökkentése érdekében kérjük, hogy:

  • Használják az iskola épületébe történő belépést követően a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítőket.
  • Az intézmény területén lévő közösségi terekben törekedni kell az előírásoknak megfelelő védőtávolság betartására. Amennyiben a védőtávolság nem tartható be a közösségi tereken, az ott tartózkodás idején javasolt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.
  • Fordítsanak kiemelt figyelmet az alapvető higiénés szabályok betartására (alapos kézmosás, kézfertőtlenítés).

Az osztályfőnöki órákon a tanulók további tájékoztatást kapnak a járványügyi készenlét idején iskolánkban alkalmazott eljárásrendről.

Az intézkedési tervet megjelenítünk az iskola honlapján és a KRÉTA naplón keresztül eljuttatjuk a Tanulóknak és a Szülőknek is.

Az intézkedési terv módosításig vagy visszavonásig marad érvényben. A módosítására a járványügyi helyzet alakulásától függően, a tapasztalatok figyelembevételével kerül sor, amelyről tájékoztatjuk tanulóinkat és szüleiket (hivatalos iskolai e-mail címükön, KRÉTÁN-, iskola honlapján keresztül). Kérjük, folyamatosan  kísérjék figyelemmel a megosztott információkat.

Mindannyiunk egészségének védelme érdekében együttműködésükkel segítsék munkánkat!