Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Városismereti Verseny

Városismereti Vetélkedő
A 125 éve alapított Mecsek Egyesület jubileumi éve alkalmából

Időpont: 2016. október 1. szombat 8.30-13.00

A rendezvény célja: a 125 éve alapított Mecsek Egyesület jubileumi éve és a Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából rendezett városismereti túraversenyen a résztvevő csapatok megismerkedhetnek a nagy múltú természetjáró, értékmegőrző egyesület történetével és Pécs városnak – a verseny útvonala által érintett - más természeti és történelmi nevezetességeivel.

Szervezők: Janus Pannonius Múzeum és a Mecsek Egyesület

Útvonal : JPM Várostörténeti Múzeum – Ágoston tér –Vince utca – Tettye – Tettye utca – Papnövelde utca – Király utca – Széchenyi tér – Jókai utca - Dischka Győző utca - JPM Természettudományi Múzeum
Táv: kb. 4 km Menetidő feladatmegoldással: max. 3 óra

Kategóriák:

3-5 fős csapatokat várunk a következő kategóriákban:
1.kategória: általános iskolások
Részvétel 10 év felettieknek ajánlott. A csapatok mellé 1 fő középiskolás kísérőt biztosítunk!
2. kategória: középiskolások
3. kategória: felnőtt (18 év felettiek)
4. kategória: családos

Gyülekezés és indulás: A csapatok azonos időközönként indulnak a JPM Várostörténeti Múzeumból (Pécs, Felsőmalom utca 9.), a helyszínen kapott tárlatvezetés és feladatmegoldás után. Gyülekezés így több időpontban várható - a nevezések alapján mindenki megkapja e-mailben saját csapatának gyülekezési időpontját.

Nevezési határidő: 2016. szeptember 22. csütörtök
Nevezni e-mailben lehet az alábbi adatok megadásával:
- csapatnév
- csapattagok nevei, születési ideje
- egy összekötő-tag e-mailcíme és telefonszáma

A verseny lebonyolítása: Induláskor a csapatok térképet és menetlevelet kapnak. A feladatok megoldásához előzetes készülés nem szükséges, ezek a kiállításokon kapott tájékoztatás vagy a túraútvonalon megfigyeltek alapján oldhatóak meg.

Díjazás: célba érést követően minden résztvevő jubileumi jelvényt vehet át.
Az ünnepélyes eredményhirdetés a JPM októberi kiállítás-megnyitóján lesz, az alkalomra külön meghívót küldünk. A kategóriánként az 1-3 helyezettek csapat/egyéni oklevelet, valamint múzeumi belépőket és kiadványokat, támogatók által felajánlott értékes ajándékokat kapnak.

Jelentkezés és információ: termtudmuzeumpecs@gmail.com, 30-2575170 - Varga Ágnes szervező. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul.