Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Föld Napja 2021

„Az embernek kétféle attitűdje lehet az életben: az Építés vagy az Ültetés. Az építők munkája évekig is eltarthat, de egy napon véget ér. Akkor megállnak, és az általuk emelt falak szabják meg a határaikat. Az élet elveszíti értelmét, amint véget ért az építés. Ezzel szemben vannak az ültetők. Ők folyton küzdenek a viharokkal, az évszakokkal, és csak ritkán pihennek. Az épülettel ellentétben a kert fejlődése soha nem ér véget. És miközben állandó figyelmet követel a kertésztől, azt is lehetővé teszi, hogy az élet egy nagy kaland legyen számára.”     Paulo Coelho


Kedves Diákok!

A Föld napja (április 22.) alkalmából olyan lehetőségeket szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, melyek segítik a tudományos szemléletet a hétköznapi életünkbe illeszteni.

 

- Elsőként egy igazán modern játékra hívunk Benneteket! Ha hajt a kíváncsiság, kattints a linkre és mentsd meg a Földet!

https://forms.gle/RtVjPdKiAj8HKjKs8

 

- A Pannon Egyetem (Veszprém) rendkívül színes programokkal várja az érdeklődőket, emellett lehetőség van KVÍZJÁTÉKkal GreenLike ajándékokat nyerni

https://www.gtk.uni-pannon.hu/1-greenlike-infonap/

 

- Ha pedig valaki elmélyülne és elmélkedne picit, figyelmébe ajánljuk az Utolsó Óra című filmet:

https://videa.hu/videok/film-animacio/az-utolso-ora-aj7KKfBXomNWRJml

 

Az idei évben is roppant színes, aktuális kérdéseket felsorakoztató programmal készül a PTE Földrajzi és Földtudományi Intézet a "Föld Napja 2021 - Visszatérés a Földre: nyissuk ki újra a világot!" rendezvényre.

 

 

Kellemes és tartalmas időtöltést kívánunk!