Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A hős benned van

A „Hős benned van” – életmentésre tanítva diákjainkat

 

Iskolánkban október 3-án sikeresen lezajlott a „Hős benned van” program, amelynek célja, hogy diákjaink megtanulják, hogyan viselkedjenek és cselekedjenek veszélyhelyzet esetén.

A program két elismert szakember közreműködésével valósult meg. Pavelcze László, a HUBA Rescue 24 mentőcsapat parancsnoka, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója és Klupács Péter mentő-technikus izgalmas és tartalmas előadásokkal vezették be a diákokat az újraélesztés alapjaiba. Az interaktív bemutatókon a gyerekek első kézből tanulhatták meg az életmentéshez szükséges legfontosabb lépéseket.

Pavelcze László hangsúlyozta az előadás során: „Fontos, hogy ne menjünk el a bajba jutottak mellett. Nem mindenki fog újraéleszteni, de egy segélyhívás is óriási segítség lehet."

A „Hős benned van” program lehetőséget adott diákjainknak, hogy megtapasztalják, hogyan lehetnek cselekvő tagjai egy közösségnek, és hogy egy kis odafigyelés és tudás életeket menthet. Reméljük, hogy ez a tudás velük marad, és segít abban, hogy bátran és helyesen cselekedjenek, ha valaki segítségre szorul.

GALÉRIA