Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Hallasd a Hangod

HALLASD A HANGOD!

 

Az EPAS (EU Nemzetközi Akkreditációs Bizottság) programba való csatlakozásunk óta iskolánk az Európai Parlament Nagyköveti Iskolája címet viselheti. Ennek okán meghívást kaptunk Budapestre az Európai Ifjúsági Központba mint junior nagykövetek (Solti Nikolett, Csölle Bianka, Molnár Olivér, Csery Tamás,) és senior nagykövetként Baracs Nóra tanárnő, ahol két értékes napot töltöttünk el 2020. február 28-29-én.

Az ifjúsági rendezvényt Lővei Andrea irodavezető, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának tagja; Gordana Berjan, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ Igazgatója és Tomislav Korman, az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóság egyik képviselője nyitották meg.

Már az első napon nagy tekintélyű személyek előadásait hallgattuk meg, ilyen volt például a Budapesti Metropolitan Egyetem dékánjának, Dr. Papp-Váry Árpádnak a prezentációja „Te, a márka”- címmel.

A nap zárásaként Cseh Katalintól – a Momentum mozgalom alapító tagjától; Gyöngyösi Mártontól – a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökhelyettesétől; Ujhelyi Istvántól – a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselőjétől, valamint Hidvéghi Balázstól – a Fidesz határon túli magyar közösségekért felelős kommunikációs igazgatójától közvetlenül is kérdezhettünk, és ők szívesen válaszoltak. Érdekes volt hallani 4 különböző politikai beállítottságú személy álláspontját a fiatalok és az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

Másnapra mi kaptunk feladatot: prezentálnunk kellett egy megoldási tervet a generációnkat érintő, munkavállalással kapcsolatos problémák megoldására, amire EU-s támogatást vennénk igénybe.

Miután sikeresen vázoltuk ötleteinket, újabb előadásokra ültünk be. Maróy Krisztina - a GLAMOUR magazin főszerkesztője; majd Kiss Gergely - kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó; végül Józsa Veronika – Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóság tagjának beszámolóit, tapasztalatait, tanácsait fogadtuk meg.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, új kapcsolatokra tettünk szert, és örülünk, hogy ballagásunk előtt adódott még egy ilyen lehetőség.

Csery Tamás 12.B

GALÉRIA