Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Rotary Advent 2022

Ebben a tanévben a Rotary Club nevében Jandó Péter Úr, a Pécsi Ügyvédi Kamara alelnöke adta át az ajándékot Kovács Richárdnak, a Széchenyi István Gimnázium 12.D osztályos tehetséges diákjának.

Ricsi példás magatartású, végtelenül becsületes, nagyon nyitott és segítőkész, mindig lehet számítani munkájára.
Kiemelkedő tanulmányi munkát végez, minden tanévben félévkor és év végén a Széchenyi Diákságért Alapítvány által meghirdetett tanulmányi ösztöndíjban részesült.

Ricsi végtelen sokrétű, a 4 év alatt végzett szakmai munkája és versenytevékenysége példaértékű.
Elsősorban az informatika szakhoz kapcsolódó versenyeken vett részt minden évben többször is, de egyéb tárgyú megmérettetéseken és fórumokon is aktív szereplő volt. Részt vett a Nemes Tihamér Microsoft Office, illetve Programozás versenyeken, a Diákfórum Pénzügyi Tudatosság versenyen, a Kenguru matematika versenyen többször is, az online Matechversenyen, az IBS World Tour történelmi és földrajzi verseny angol nyelven, az 5letbőljövő versenyen, az EPAS Together Európai Parlament Nagyköveti Iskoláinak szervezett programon, a High School Business Challenge online versenyen, a Zsebpénzügyes online versenyen.

Kiemelkedő az Ideafest ötletversenyen való többszöri részvétel különböző projektekkel, majd ezután az InnoPécs programsorozaton való előadói szereplés, a Talkk.hu projekt megvalósítása, melyek több száz befektetett munkaórát igényeltek.

Az idei tanévben az Európai Unió támogatásával megvalósult ERASMUS+Mobilitás pályázat keretében 3 hetes szakmai gyakorlaton vett rész Bécsben. A gyakorlat angol nyelven zajlott, sikerrel zárult és remek alkalom volt

szakmai kapcsolatokat építésére.

A10. év végén B2 szintű nyelvvizsgát tett angol nyelvből, majd a 11. évfolyamon az őszi vizsgaidőszakban középszintű angol előrehozott érettségi vizsgát teljesített 90%-os eredménnyel. A tavaszi időszakban középszintű informatika előrehozott érettségi vizsgát teljesített a 92%-os eredménnyel.

Ricsi igen céltudatos, mindenképpen szeretne továbbtanulni az ELTE programtervező informatika szakára, vagy a BME mérnökinformatika szakára szeretne felvételt nyerni.


Gratulálunk Ricsi és bízunk a sikereidben.

Pécs, 2022.12.15. Kamenár Gabriella osztályfőnök