Üdvözöljük iskolánk weboldalán

YouLead vitaverseny döntője

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 2023 februárjában hirdette meg a YouLead vitaversenyt. Iskolánkban az első fordulóban öt csapat két fordulóban vívott egymás ellen március 27-én és április 27-én. Melyeknek témái az alanyi jogon járó alapjövedelem és a klímaváltozás és migráció kapcsolata volt.

A végső döntés szerint az öt csapat közül a Global Gang jutott tovább.

A csapat felkészítő tanára: Győrné Mikola Erzsébet volt.

A csapat tagjai pedig: Tarnai Dominik és Várkonyi Dominik a 10. C osztályból valamint:

Molnár Dániel, Nagy Patrik, Pettermann Shaun és Török Amina a 10. D osztályból.

A nyertes csapat Budapesten képviselte iskolánkat az országos fordulón május 30-án. A versenyre a csapatot Kutas József igazgató úr és Kovács Krisztina tanárnő kísérte fel. Korán reggel indultak fel a versenyre az iskolától kisbusszal. A verseny, a megnyitó és egy ebéd után, jól indult, az első fordulót sikeresen meg is nyerték, viszont a három fordulóból ez volt az egyetlen győzelmük, mivel a második, illetve harmadik fordulóban olyan iskolákkal küzdöttek, melyek angol kéttannyelvű oktatást kapnak, illetve 11-12 osztályos tagokból állt a csapatuk.

Mindezek ellenére csapatunk nagyon élvezte a versenyt és a verseny közben nagyon jó összhang alakult ki a versenyzők között. A kiváló szervezés és kivitelezés is megteremtette a verseny jó hangulatát. A többi csapattal való találkozás és versenyzés is élmény volt, valamint tanulságos is hiszen egymás hibáiból és eredményiből is tudtunk tanulni. A fordulók zsűrijének véleménye és tanácsa is nagyon sokat segített. Kedvességük is hatalmas volt, hiszen szabadidejükben egyéni tanácsot is adtak. Tartalmas, tapasztalatokkal teli volt a döntő.

GALÉRIA