Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A tehetségek köztünk járnak - Gergely Barna

A tanulás mellett iskolánk diákjai között sokan a művészetben is kiemelkedő eredményeket érnek el.

2023. június 6-án Gergely Barna, 9.A osztályos tanuló képeiről rendeztünk kiállítást.

Gergely Barna – 9.A

Véletlenül találtam rá a festék - spray festés technikára. Néztem néhány videót, és érdekesnek találtam a technikát. Meg is feledkeztem róla, csak akkor jutott eszembe, mikor Édesapám egy talicskát festett festék spray - vel, és mindkét színből maradt némi anyag: zöld és ezüst. Fa lapok is akadtak édesapám barkács holmijai közt, ezekre kezdtem kísérletezni a 2 megmaradt színnel. Meglepően könnyen ment.

Persze először egy egyszerű bolygó festésével kezdtem, a kör alakot sablonnal rajzolva meg. Nagyon tetszenek az éjszakai égboltot idéző fekete háttereken a bolygók. Persze akadt bőven kihívás a különböző formák kialakításánál, pl. Piramis, szem, stb. Mindenesetre egyre több színű festékem van, és a formák terén is szeretek újakat kipróbálni. Egyenlőre sok ötletet merítek a videókból, de szeretnék majd teljesen önálló alkotásokat is létrehozni saját ötleteim alapján.

Festés közben elmerülök a színekben, ki tudom kapcsolni a külvilágot, néha még a bátyámat ért balesetről is meg tudok feledkezni egy rövid időre. Külön fantáziavilágot hozok létre, a színek és formák kiválasztásánál egyre inkább szabadon engedem a fantáziámat. Örömet okoz az alkotás folyamata és az elkészült kép is többnyire tetszik a családomnak, barátaimnak, arra biztatnak, hogy folytassam a spray- festést. A legnagyobb örömet az okozza, mikor Áron kézzel - lábbal próbálja kifejezni, hogy teszik neki, amit csinálok.

GALÉRIA