Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Helikon 2022

Végre eljött a pillanat, hogy itt lehetünk a Helikonon. Nagyon vártuk, nagyon készültünk. Ez a három nap mindenki életében meghatározó emlékeket hagyott, az biztos.
Legelső momentumunk a vizuális kategória értékelése volt, ahol, Lelkes Dominik 12.E osztályos tanulónk fényképalkotását a zsűri kiválasztotta a megrendezésre kerülő kiállításhoz a több, mint 200 alkotás között azonban most dicsérő szavakat kapott, oklevelet nem. Az értékelésen a zsűri elmondta, hogy „Itt mindenki nyertes, mert sokszínű, izgalmas pályaművek érkeztek. Az igazi győztesek azonban a diákok, még akkor is, ha most oklevéllel nem díjaztuk őket. És mi alapján válogattunk? Személyes témák, megnyerő ötletek, világra való nyitottság, egyéni nézetek.”

Csütörtökön délután Tajti Vica, 10.C osztályos tanulónk énekelt a nagyszínpadon a Könnyűzene kategóriában. A kórus és Fehér-Steler Krisztián, 12.D osztályos diákunk pedig próbált a holnapi fellépésre....

A mai napunk kicsit tartalmasra sikerült. Már elfáradtunk, de még nincs vége....az időjárás sajnos nem kegyes ma hozzánk, de hátha eláll az esti programokra.

És......eljött az eredményhirdetés napja. A zsűriknek nem volt könnyű dolga, az biztos. Nem minden kategóriában adtak mindenkinek oklevelet.

Komolyzene kategóriában a 90 fellépő között Susztek László, 11.B osztályos tanuló zongorán előadott Scott Joplin műve BRONZ minősítést érdemelt.

Iskolánk kamarakórusa a 36 kórus között BRONZ oklevéllel térhet haza, vezetőjük Wéber-Simon Krisztina tanárnő.

Irodalmi alkotói pályázatban Simon Márton és Vörös Tamas értékelte az 51 beadott prózai és lírai alkotást. 6 arany, 6 ezüst, 7 bronz minősítést osztottak ki. Minden művet egy erre kialakított olvasósarokban el lehetett olvasni a Balaton Színházban, így Mitzki Gabriella 12.E osztályos diákunk beadott verseit is. Felkészítő tanára Kovács Krisztina tanárnő volt.

Fehér-Steler Krisztián 12.D osztályos tanulónk vers-és prózamondó kategóriájában 60 fellépő indult, nagyon szoros volt a díjazás, egy-egy pontokon múlt a minősítés foka. A zsűriző Bencze Ilona a személyes értékelés során dicsérő szavaiban kiemelte magabiztosságát, kiállását és a versválasztását. A felkészítést köszönjük Kovács Krisztina tanárnőnek.

Könnyűzene kategóriában Tajti Vica és a Na és? zenekar tagjaként Sándor Dávid 11.A osztályos diákunk képviselte intézményünket a 146 induló között. A legjobb 30, minősített előadó közé az ide évben sajnos nem kerültek be.

A Helikoni Ünnepség mindhárom napja jó hangulatban telt el. A diákjaink saját elmondásaik alapján ÖRÖK emlékkel gazdagodtak.

 

Találkozunk 2024-ben!!!

 

„Hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy ilyen diákokat taníthatok, ismerhettem meg. Mindegyikük hozzáad a napjaimhoz egy-egy színfoltot, melyből egy kerek egész áll össze. Köszönöm nekik, hogy a tanulás mellett arra is időt szánnak, hogy megmutathassuk magunkat különböző művészeti területen. Ez sokszor nem kis áldozat és munka a részükről, megérdemlik az elismerést. Nekem bearanyoztátok a napjaimat!

/Wéber-Simon Krisztina, a kórus vezetője/ 


 

GALÉRIA