Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Farsang 2017.

Az idei farsang témája a földönkívüli világ volt. Mottó: Te melyik bolygóról jöttél? 

Megtudtuk, hogy a 9.A osztály a Herbália bolygóról érkezett hozzánk, ahol, ha mosolyognak, akkor süt a Nap, ha szomorúak és sírnak, akkor pedig esik az eső. A 9.B osztály, csupa zöld hajú egyeddel a Pita bolygót képviselte. A 9.C-sek a Halál bolygóról érkeztek hozzánk különleges fegyvereikkel, (melyeket a földi emberek hajszárításra használnak). A 9.D. osztály pedig sötétben világító csápokkal is rendelkezett, ugyanis ők a Neon bolygóról jöttek.

Az osztályok bemutatták nekünk a bolygóikat, előadták a bolygó himnuszukat, és a speciális köszönési formájukat, sőt, különféle tárgyakat is hoztak nekünk a bolygójukról. Láthattuk, pl.: hogy a Halál bolygón minden műanyagból van, a papucs, a seprű, de még a kutya is. A Neon bolygó nemzetközi állata a neon egyszarvú póni, aki Neurópában őshonos, és a szarva neon fényben világít.

A délután folyamán az „űrlények” különböző feladatokat kaptak, pl.: megismerkedtek a Föld zenei stílusával. Az osztályoknak itt az volt a feladata, hogy a hallott zenei stílusnak megfelelően táncoljanak. Majd földi filmeket kellett felismerniük, egy-egy képrészletből. Ezután egy-egy ismert filmrészletet kellett szinkronizálniuk a saját nyelvükre. Az „Öltözz melegen!” feladatban a Föld hideg időjárására tekintettel egy-egy bolygólakosnak minél több ruhadarabot kellett felhúznia, egy perc alatt. Majd a bolygók népének egy űrbéli akadálypályán (aszteroida mező) is végig kellett menniük. A nap utolsó feladata a farsangi fánk elfogyasztása volt, természetesen „csápok” nélkül. A farsang végét össznépi tánc zárta. Remek "világok közti" mulatságban volt részünk ezen a délutánon!

A 9.D osztály himnusza

Modut lój, ygoh a noeN óglyob yge ój sik yleh,
Modut, szih matu ik za ebrű sziv tsom le.
Meken a zsomzok gém lój si llá
indaram ici-ticip zssalk szel nát.
Mözsükse kandaka tti jefój keynélrű
Ika gem gopmap kanna malán lőbyge keyn
ahén rám tza meszih, ygoh nohtto ráv tti már.

Fordítás:
Tudom jól, hogy a Neon bolygó egy jó kis hely,
Tudom, hisz utam ki az űrbe visz most el.
Nekem a kozmosz még jól is áll
Maradni ici-picit klassz lesz tán.
Esküszöm akadnak itt jófej űrlények
Aki meg pampog annak nálam egyből nyek
Néha már azt hiszem, hogy otthon vár itt rám.

9.A osztály himnusza

Herbália bolygónk szeretünk
Áldjuk azt, hogy itt élhetünk
Minden reggel mosolyogva szépen ébredünk
Táncolva és tapsolva Benned hiszünk
Soha, soha innen el nem megyünk!

További képek a GALÉRIÁBAN!

GALÉRIA