Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pénzügyi és vállalkozói témahét 2018.

A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. Ezen kívül a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan vállalkozási témával is bővül „Üzleti ötlet és együttműködés” ismeretkörben. Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

Rendkívüli tanóráinkon a diákok az Iparkamara munkatársaitól és banki szakemberektől kapnak tájékoztatást kötetlen beszélgetések keretében. Pl.a bankrendszer kialakulásáról, a hitelek esetleges veszélyeiről.

Ebben az évben pénzügyi tudásteszteken is kipróbálhatják diákjaink ismereteiket. Mindezt a Kahoot alkalmazás teszi élvezetes játékká is egyben. A kvízjátékok tele hasznos pénzügyi információkkal, olyan fontos pénzügyi témákat ölelnek fel, mint a fizetési formák, pénzhasználat, modern fizetőeszközök, digitális biztonság, matematikai alapok.

 1-2 kérdést kiragadva a tesztekből:

  • Mit kell tenni, ha a bankkártyádat ellopták vagy elveszítetted?
  • Mennyi egy kg arany értéke?
  • Az alábbiak közül melyik a legbiztonságosabb módja az okostelefon lezárásának?
  • Az alábbiak közül melyik a világ 10 leggyakrabban használt jelszavának egyike?
  • Ha 50 ezer forintot elhelyezel 1% kamatozású bankbetétbe, 10 évvel később mennyid lesz?
  • Mi az adathalászat?

A március 5-9. között zajló témahét remélhetőleg sok hasznos információval és tudásanyaggal vértezi fel ismét tanulóinkat.

Dobosné Hortobágy Erika

GALÉRIA